Vind nieuwe medewerkers via 'Beter Uitzicht'

Vind nieuwe medewerkers via 'Beter Uitzicht'

Heb je moeite met het vinden van personeel? Inmiddels is het in april gelanceerde agrarische arbeidsmarktplatform Beter Uitzicht al bezocht door bijna 50.000 potentiële werknemers. Plaats nu ook gratis jouw vacatures en profiteer mee van deze aandacht voor de sector, zo laat Glastuinbouw Nederland weten.

Het doel van Beter Uitzicht is om werkende Nederlanders zonder groene opleiding of ervaring enthousiast te maken voor een overstap naar de land- en tuinbouw. Bezoekers kunnen zich op de website oriënteren op het aanbod van beroepen in de land- en tuinbouw, een keuzehulp invullen om te ontdekken wat bij hen past, verhalen van overstappers lezen, meer informatie over de verschillende sectoren bekijken, in contact komen met kennismakelaars en scholingsconsulenten en uiteraard solliciteren op vacatures.

Verhalen uit de glastuinbouw
Op het platform vertellen werknemers hoe zij de overstap naar de agrarische sector hebben gemaakt. Zo staan er meerdere verhalen op vanuit de glastuinbouw. Zo werkte Marlene eerst in de administratie en staat ze nu bij Laurant Fleur tussen de bloemen en ruilde Niels een dampende staalfabriek in voor een mooi en schoon uitzicht bij Schooneveld Breeding.

Plaats nu je vacatures
Na 2,5 maand is de website bijna 50.000 keer bezocht, hebben meer dan 6000 mensen de keuzehulp ingevuld om advies te krijgen welke functie bij hen past, zijn de eerste 120 vacatures online zijn gezet en is er geadverteerd op 13 plekken door Nederland, van borden om lantarenpalen in Heerlen tot aan snelwegreclames rondom de Betuwe.

Als werkgever kun je hiervan meeprofiteren door je vacatures gratis te plaatsen via het werkgeversdashboard. Jouw vacature wordt automatisch doorgeplaatst naar grote vacature sites. Een keer plaatsen op Beter Uitzicht scheelt dus ook nog eens een hoop werk. Kijk op https://beteruitzicht.nl/voor-werkgevers.

Beter Uitzicht is een samenwerking tussen LTO Noord, LLTB, ZLTO, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO en POV wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt en LTO Noord.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel