Welkom aan nieuwkomers

Welkom aan nieuwkomers

Eind september gaat de volgende editie van IntoTuinbouw van start. Van 30 september tot en met 4 oktober neemt World Horti Center deelnemers mee in de (wondere) wereld van de tuinbouwsector. Tijdens de cursus leren deelnemers meer over verschillende onderwerpen, denk hierbij aan veredeling, klimaatbeheersing, marketing en kassenbouw. Ook worden er bezoeken gebracht aan toonaangevende bedrijven in de sector. De cursus richt zich op mensen die in de sector (gaan) werken, maar hier weinig tot geen ervaring mee hebben.

Wat is IntoTuinbouw?
Als nieuwkomer in de tuinbouwsector kan het allemaal wat overweldigend zijn. Waar de meeste termen voor een geboren en getogen Westlander vanzelfsprekend zijn, is het voor een nieuwkomer een geheel nieuw speelveld. De soorten technieken, uiteenlopende processen en verschillende bedrijven en organisaties, World Horti Center helpt graag om ze beter te begrijpen. De cursus is hiermee gericht  op mensen die in de tuinbouwsector (gaan) werken, maar de sector niet goed kennen. Tijdens de cursus worden deelnemers in één week tijd volledig ondergedompeld in de wereld van de tuinbouw.

Wat kunnen deelnemers verwachten?
Gedurende vijf werkdagen gaat de groep iedere ochtend van start met theorielessen over verschillende onderwerpen als kassenbouw, veredeling, plantfysiologie, energie, ketenmanagement, coöperaties, klimaatbeheersing en marketing. In de middag worden er bezoeken gebracht aan toonaangevende bedrijven in de sector. Tijdens deze bezoeken zien de deelnemers de eerder behandelde theorie terug in de praktijk. De inhoud van het programma wordt verzorgd door kennispartner HortiTech waar World Horti Center nauw mee samenwerkt.

Praktische informatie
De cursus duurt een volledige werkweek en wordt dagelijks gegeven van 08.00 tot 17.00 uur. Kosten bedragen €1.950,- ex. BTW per deelnemer, dit bedrag is inclusief catering gedurende de week. Van 30 september tot en met 4 oktober staat de eerstvolgende editie op de planning. Eind november volgt nog een editie van de cursus. Ook wordt de cursus op aanvraag aangeboden in het Engels. Meer weten over de cursus of interesse in deelname? Stuur dan een e-mail naar training@worldhorticenter.nl of kijk op worldhorticenter.nl.

 

Bron:

Deel artikel