Efficiënte rozenproductie met slimme technologie

Efficiënte rozenproductie met slimme technologie

Bij Marjoland, een toonaangevende rozenkwekerij die 10 verschillende soorten rozen teelt op 20 hectare, staat kwaliteit voorop. Als leverancier van premium rozen in het topsegment van de markt, streeft Marjoland voortdurend naar innovatie en efficiëntie in hun teeltproces. De introductie van het IIVO-systeem markeert een belangrijke stap vooruit in hun ambitie om hun productieproces verder te automatiseren en te optimaliseren.

Met IIVO kunnen de teeltomstandigheden nauwkeuriger worden afgestemd op de behoeften van Marjoland. “IIVO regelt strakker wat we willen en we kunnen veel meer dingen instellen. Door deze instellingen hebben we meer grip op het klimaat en kunnen we de energie-input beter beheersen.” zegt Erwin van Adrichem, hoofdteler van Marjoland. Marjoland maakt hierbij al gebruik van technologieën zoals Intelligent Ventilation en Intelligent Lighting. Intelligent Ventilation zorgt voor optimale vochtbeheersing in de kas via de luchtramen, terwijl Intelligent Lighting ervoor zorgt dat de verlichting precies op de gewenste momenten actief is. Deze slimme technologieën dragen bij aan energie-efficiëntie en een stabiel teeltklimaat.

De toekomst van geautomatiseerde teelt
De komende jaren wil Marjoland steeds meer taken laten uitvoeren door IIVO. “Intelligent Algorithms kunnen ons helpen om de beslissingen beter te maken en er voor te zorgen dat er minder energie nodig is, en wij kunnen goed zien waarom de beslissingen gemaakt zijn, daardoor hebben wij vertrouwen in de beslissingen,” aldus van Adrichem.

Altijd en overal toegang tot IIVO
Een ander belangrijk aspect voor Marjoland is de toegankelijkheid van IIVO. Het systeem werkt soepel via een mobiele browser, waardoor telers snel en eenvoudig aanpassingen kunnen maken, zelfs terwijl ze door de kas lopen. Als er twijfel is over een instelling, kan deze ter plekke worden gecontroleerd of gewijzigd, wat tijd en energie bespaart.

Blijven innoveren
IIVO wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe controles en functionaliteiten. Dit betekent dat Marjoland, indien nodig, toekomstige uitdagingen kan aanpakken met op maat gemaakte oplossingen, zoals verbeterde vochtbeheersing of irrigatiesystemen. De voortdurende innovatie van IIVO geeft Marjoland de flexibiliteit en controle die nodig zijn om te blijven groeien in een steeds veranderende markt. Met IIVO zet Marjoland een stap vooruit richting een duurzamere en efficiëntere teelt van hun hoogwaardige rozen. De combinatie van slimme technologieën en energiebeheer geeft hen de tools om te blijven excelleren in de competitieve bloemenmarkt.

Bron:

Deel artikel