Integratie Floriday in Agriware

Integratie Floriday in Agriware

Voor siertelers staat er veel te gebeuren de komende maanden. Sinds Royal FloraHolland heeft aangekondigd dat eind 2020 alle orders 100% digitaal verwerkt moeten worden, is er werk aan de winkel voor zowel kwekers als hun softwareleveranciers.

Floriday, waarom? De hele sector moet de stap zetten naar volledige digitalisering. Royal FloraHolland faciliteert dit met het al eerder geďntroduceerde platform Floriday. Dit om efficiënter te werken en te voldoen aan de aangescherpte financiële wetgeving in Europa (PSD2, de nieuwe Europese richtlijn voor betalingsverkeer). Het digitaal aanbieden van producten kan rechtstreeks in Floriday, of via een koppeling vanuit het softwarepakket waar al mee gewerkt wordt. Hier komt Mprise Agriware in beeld.

Het belang van een goede integratie
Het is aan te raden om een koppeling te hebben tussen de verschillende systemen, om niet het hele aanbod op twee plekken te moeten beheren. Voor kleine telers is dit misschien nog te doen, maar voor een kweker met een uitgebreid aanbod en veel orders is het noodzakelijk een goede integratie te hebben. Dit zal uiteindelijk veel tijd schelen en beheerfouten voorkomen. Dat is het grote voordeel van het Floriday-platform: de klant koopt wat er in de catalogus voorkomt, tegen de juiste prijs. De kans op miscommunicatie wordt op deze manier ontzettend verkleind.

Complexe koppeling
Twee verschillende systemen aan elkaar koppelen heeft altijd een hoop voeten in de aarde. Het datamodel van Agriware wijkt af van dat van Floriday, daar ligt een technische uitdaging. Ook is Floriday nog volop in ontwikkeling, er komen nog steeds nieuwe functionaliteiten bij. Het is dus reactief programmeren. Dat maakt dit een bijzonder en uitdagend project dat onder tijdsdruk uitgevoerd zal moeten worden de komende maanden.

Twee onderdelen
Agriware wil haar klanten een totaalproduct bieden dat bestaat uit drie onderdelen:
1.    Het beschikbaar stellen van de in Agriware aanwezige producten in Floriday (catalogusfunctie)
2.    Het ophalen van de verkooporders van Floriday in Agriware (verkoopfunctie)
3.    Het leveren van de goederen via fulfilment Orders (leveringsfunctie)

De koppeling werkt dus twee kanten op. De catalogusfunctie is zo goed als af en wordt momenteel getest bij twee pilotklanten, Levoplant B.V. en Ter Laak Orchids, die met hun feedback een geweldige bijdrage leveren. De verkoopfunctie en de leveringsfunctie zijn volop in ontwikkeling en zullen vanaf half oktober getest worden. Mprise Agriware is bezig met videotrainingsmateriaal zodat klanten de gelegenheid hebben om proef te draaien voor het einde van het jaar. Alles om op 1 januari 2021 goed voorbereid, 100% digitaal aan de slag te gaan met Floriday!

Bron: Goedemorgen

Deel artikel