Samenwerking Florensis met Kwekerij Alpha

Samenwerking Florensis met Kwekerij Alpha

In de plantenwereld komen nieuwe ideeën vaak voort uit samenwerking en creativiteit. Daarom heeft Maarten Wouda, Sales Represenative bij Florensis, een aantal baanbrekende initiatieven genomen op de plantenmarkt door samen te werken met kwekerij Alpha en Meko Hulsebosch.

‘Met mijn achtergrond als bloemist en technische plantenkennis hebben we Kwekerij Alpha en Florensis onderscheidend gemaakt. Samen veranderden we de manier waarop planten worden verkocht en maakten we een aantal beroemde mixen zoals Fun Fusions en Salvia Mysty & Friends, aldus Maarten Wouda.

"In mijn beginjaren bij Florensis heb ik Ton van Grimbergen leren kennen. Ton produceerde in Leimuiden een mooi assortiment vaste planten in grote potten, waaronder Papaver, Anemone en diverse eerstejaars bloeiende vaste planten. Vanaf het eerste moment dat ik Ton ontmoette, was er een klik. Ook al ging het op dat moment minder goed met de kwekerij, ik heb altijd vertrouwen in hem en kwekerij Alpha gehad. Ton wist altijd buiten de kaders te denken en gaf mij de kans en het vertrouwen om met hem mee te denken om Kwekerij Alpha onderscheidend te maken in de markt. De verkoop van zijn planten verliep voornamelijk via de veiling, maar daar moest verandering in komen om de groei op lange termijn niet in de weg te staan", aldus Wouda.

Samenwerking met Meko Hulseboch
"
Meko Hulsebosch maakte gemengde plantenarrangementen, onder andere op zinken schalen, en had een sterke verkooppositie met goede contacten binnen de Retail. Omdat Meko afhankelijk was van dure externe inkoop, met name van 10,5 cm en 12 cm potten, en de verwerking zeer arbeidsintensief was, ontstond het idee om de plantenarrangementen direct uit onze plug in een zinken schaal te planten. Hiervoor zocht Meko Hulsebosch kwekers die dit op bestelling voor hem wilden maken."

Partnerschap
"
Er volgde een samenwerking tussen Maarten Westerbos, Ton van Grimbergen en Meko Hulsebosch. Maarten en Ton deden de productie van de planten en Meko deed de verkoop. Hoewel dit al snel een succesvolle formule bleek, duurde deze samenwerking slechts 3 jaar en gingen beide kwekers hun eigen weg. In Meko's tijd werd de basis gelegd voor de mixrecepten zoals we die nu kennen, zoals Fun Fusions en Spring Break. We waren echt pioniers in die tijd. Een mooie mix samenstellen van papier lijkt eenvoudig, maar het moet ook technisch kloppen. Mijn achtergrond als bloemist, technische plantenkennis en het gevarieerde assortiment van Florensis hebben mij geholpen Alpha Nurseries op de kaart te zetten als jaarrond leverancier van mixcombinaties."

Lees hier meer

Bron:

Deel artikel