Seizoen snij-curcuma officeel van start gegaan
Geplaatst op 02 april 2024
Het seizoen van de snij-curcuma loopt van april t/m november, het product wordt inmiddels al voor het zesde jaar in het Westland geteeld door Villa Curcuma, de enige producent van Snij-curcuma in Nederland. Het product wordt nu sinds twee jaar meer met het zomerseizoen in Nederland mee geteeld, zo wordt er veel energie bespaard. Villa Curcuma zet nog meer in op duurzaamheid door bijvoorbeeld een extra isolatiescherm bovenin de kas en uitsluitend nog maar gebruik te maken van natuurlijke vijanden tegen ziektes en plagen. Zo is het bedrijf ook MPS A en MPS GAP gecertificeerd.
Er zijn acht soorten snij-curcuma, met twee speciale soorten, namelijk de Spirit en Splendid, dit zijn de nieuwste soorten. Deze twee noviteiten onderscheiden zich door het formaat, de bloemknop is aanzienlijk groter. Alle beste sorteringen van de snij-curcuma zijn te herkennen aan het merklabel Decorum. De snij-curcuma is razend populair en wordt vooral veel gebruikt als eyecatcher in veldboeketten. De bloem is drie tot vier weken houdbaar en het is belangrijk dat de exotische bloem niet in de koeling terecht komt, de bloemen moeten namelijk boven de twaalf graden Celsius blijven.