Studenten maken kennis met tuinbouwsector

Studenten maken kennis met tuinbouwsector

Gisteren zijn ongeveer 60 studenten van de opleiding Nieuwe Technologie van MBO College Westpoort | ROC van Amsterdam - Flevoland via CollegeTour op bezoek gegaan bij tuinbouwbedrijven.

Op het programma stond een bezoek aan Bosman Van Zaal in Aalsmeer en J. de Vries Potplantencultures B.V. en HilverdaFlorist BV in De Kwakel om kennis te maken met de bedrijven én hun (techniek)partners, waaronder Stolze en FWSystems.

Bij Bosman Van Zaal zagen de studenten hoe de techniek geproduceerd wordt. Bij J. de Vries Potplantencultures B.V. en HilverdaFlorist BV ontdekten ze hoe deze techniek in de praktijk gebruikt wordt. Bij alle bedrijven kregen de studenten een korte presentatie én een uitgebreide rondleiding. Vol groene inspiratie gingen de studenten weer huis.

CollegeTour heeft als doel om meer IT/technisch talent te interesseren voor de glastuinbouwsector. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG Greenhouse Technology Center en VNO-NCW West.

Bron:

Deel artikel