Reuzenbol onthuld bij Van den Bos Flowerbulbs

Reuzenbol onthuld bij Van den Bos Flowerbulbs

Op vrijdag 26 juli is de Reuzenbol ‘Where passion comes to bloom’ onthuld bij Van den Bos Flowerbulbs door Carlieke van Staalduinen, Wethouder van de gemeente Westland. Met deze adoptie haalt Van den Bos het Reuzenbollen project uit de Bollenstreek naar het Westland.

De Reuzenbol is geschilderd door Nicoline de Lijzer uit Lisse. Waar Jo van den Bos in 1946 vol passie, vanuit zijn huis in Maasdijk, begon met zijn ‘handel in bloembollen en bijzaken’ groeide dit uit tot een innovatief en internationaal netwerk.” De prachtige producten, de historie en de toepasselijke slogan van de organisatie ‘where passion comes to bloom’ inspireerde de kunstenares voor het thema van deze Reuzenbol. Op de Reuzenbol is een collage gemaakt van de vier bloembollen- en knollensoorten, roselily, lelie, freesia en calla, waarvan het bedrijf toonaangevend is in de preparatie, bewaring en export. De Reuzenbol was al even te zien tijdens de jaarlijkse Dutch Lily Days begin juni, maar vanaf nu heeft hij een vaste plek bij het bedrijf in Honselersdijk.

Robert Piek (CEO Van den bos Flowerbulbs BV): “Het project ‘Giant Tulip Bulbs’ is een uniek initiatief dat een grote bijdrage levert aan de promotie van de bollensector. Niet alleen als cultureel erfgoed, maar ook als een bloeiende sector die een substantiële exportwaarde vertegenwoordigt en waarin vele mensen met veel plezier werkzaam zijn. Als marktleider in de export van leliebollen, calla’s en freesia’s vinden wij het belangrijk om dit unieke project te ondersteunen. Zeker ook omdat we hiermee het project door kunnen trekken naar het Westland. Wij zijn Nicoline de Lijzer zeer dankbaar voor haar ontwerp met een paar prachtige exemplaren uit ons assortiment.”

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen, die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de Bollenstreek.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Je kunt de route ook bekijken op www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.  

 

Bron:

Deel artikel