Plantengroepen Aalsmeer starten met orderpicken

Plantengroepen Aalsmeer starten met orderpicken

Royal FloraHolland richt de logistiek en IT anders in, en gaat uniform werken op alle hubs. "Stap voor stap gaan we van verdelen naar orderpicken en uiteindelijk over op afleveren in tijdvakken. In Rijnsburg, Eelde en sinds juni ook Naaldwijk orderpicken we nu alle bloemen en planten. Aankomende donderdag zetten we de volgende stap. Dan gaan de eerste planten veilgroepen in Aalsmeer over op orderpicken."

"We beginnen klein met een aantal veilgroepen van klok C15. Zorgvuldigheid staat zoals altijd voorop. We ervaren, leren en optimaliseren, voordat we de volgende stap zetten. Want ook in tijden van verandering staat betrouwbare dienstverlening op de eerste plaats", aldus de veiling.

Orderpicken brengt een aantal veranderingen en mogelijkheden met zich mee. Hieronder de belangrijkste veranderingen:

  • Kwekers: de veilvolgorde van de veilgroepen is dankzij orderpicken niet langer afhankelijk van de logistieke opstelling. De veilvolgorde wordt vanaf 5 september bepaald door random kweker loten (per administratienummer). Bovendien krijg je als kweker meer mogelijkheden om de veilvolgorde van de producten zelf te bepalen. Daarnaast kan je voortaan ook meerdere veilgroepen op één kar aanvoeren. Bekijk hoe Zuurbier Roses dit ervaart.
  • Kopers: als koper ontvang je de gekochte producten nog altijd vóór het einde van het proces. Wat wel verandert is de volgorde van uitlevering. De veilvolgorde is niet langer leidend, waardoor het kan voorkomen dat je de planten uit deze veilgroep in een andere volgorde ontvangt.

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel