Vanaf januari nieuw label voor CC-containers

Vanaf januari nieuw label voor CC-containers

Sinds 2019 zijn alle CC-containers met een contract voorzien van een groen/oranje label CC TAG5 (slotje). Om het poolsysteem eerlijk te houden en de kwaliteit te waarborgen vervangt Container Centralen Nederland regelmatig het label. Begin januari 2025 krijgen alle CC-containers het nieuwe CC TAG6 label, zo meldt Royal FloraHolland.

Op maandag 6 januari 2025 moeten alle CC-containers, die deel uitmaken van de CC-pool, het nieuwe CC TAG6 label hebben. Vanaf deze datum accepteert Royal FloraHolland in haar CC-depots alleen nog CC-containers met het nieuwe label in combinatie met het metalen CC-plaatje. Om dit te realiseren vindt begin januari een ‘omlabel-actie’ plaats.

Waarom een nieuw label?
De kracht van de CC-pool is de onderlinge uitwisselbaarheid van CC-containers tussen klanten en gebruikers. Om het CC-poolsysteem eerlijk te houden én te beschermen tegen illegale instroom, is het noodzakelijk om het CC TAG label regelmatig te vervangen. Zo sluit Container Centralen illegale en niet geregistreerde containers uit van de CC-pool en wordt instroom van lagere kwaliteit containers voorkomen. Het nieuwe CC TAG6 label is ontworpen met de nieuwste RFID-technologie en maakt het eenvoudiger om te bepalen welke containers legaal deel uitmaken van de CC-pool. Hoe dit nieuwe label eruit gaat zien en in welke kleur maakt Container Centralen later bekend.

‘Omlabel-actie’ in Royal FloraHolland CC-depots
"Ook in de Royal FloraHolland CC-depots gaan we aan de slag met de CC ‘omlabel-actie’. Dit gebeurt in het weekend van 4 en 5 januari 2025. Vanaf 6 januari 2025 verzorgen wij in onze CC-depots alleen nog maar inname en uitgifte van CC-containers met daaraan het nieuwe CC TAG6 label bevestigd. Meer informatie over wat dit voor jou betekent en de werkwijze in onze CC-depots ontvang je tweede helft november 2024."

Heb je een onderhoudscontract met Container Centralen? Dan ontvang je rechtstreeks vanuit hen de voor jou specifieke informatie rond deze labelactie. Op de website van Container Centralen kun je meer lezen. Heb je nog vragen aan Royal FloraHolland? Neem dan contact op met het Klant Contact Center.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel