'Wat betekent logistiek van morgen voor jou?'

'Wat betekent logistiek van morgen voor jou?'

Met kanaalonafhankelijke logistiek beweegt Royal FloraHolland mee met de dagelijkse uitdagingen van kwekers en kopers. Zij willen hun klanten sneller en efficiënter, op maat bedienen. Het maakt daarbij niet uit of een bloem of plant direct, via Klokvoorverkoop of via de klok verkocht wordt. Logistiek Development Specialist Michiel Holtman legt uit wat ‘de logistiek van morgen’ betekent voor de sector.

Michiel kwam negen jaar geleden binnen bij Royal FloraHolland. Een voor hem nieuwe wereld, waarin hij waarde kon toevoegen met zijn kennis van en ervaring in logistieke processen. Michiel: “Al snel leerde ik, de sierteeltsector is best weerbarstig. Het is dus belangrijk dat ons logistieke platform blijft meebewegen met de markt en de nieuwe logistieke en digitale mogelijkheden die er zijn. Daarbij vroeg ik me ook af, of wat we in de keten altijd gedaan hebben nog steeds logisch en houdbaar was.”

Samen het antwoord vinden
“Het antwoord na veel gesprekken met kwekers en kopers was: nee. Heel lang hebben we onze logistiek gebaseerd op het ritme van de klok, maar er zijn meer verkoopmethoden waar wij met onze logistieke dienstverlening op aan (kunnen) sluiten om te zorgen voor eenvoud en efficiëntie in de keten. Zo ontstond in samenwerking met kwekers en kopers het idee van kanaalonafhankelijke logistiek: het bij ons op voorraad zetten van nog onverkocht aanbod bloemen of planten, dicht bij de koper.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel