'Tijd voor andere zaken'

'Tijd voor andere zaken'

Veilingmeester Elmar Nonkes kan merken dat de echte piek voorbij is. Bijna alle Moederdagen zijn geweest. Daarom is er nu ook ruimte voor andere zaken, zoals een belangrijke verhuizing en de IFTEX beurs in Afrika, zo laat hij weten in een column op de website van Royal FloraHolland.

Nu bijna alle feestdagen zijn geweest, merken we dat de echte drukte bij de potplanten geweest is. Hoewel er over het algemeen nog wel wat uitloop is qua productie, zien we toch al een lichte terugloop in aantallen voor de klok. Kwekers sorteren al voor op de zomer, waarin ze normaliter minder produceren. Bij de bloeiende planten hebben we een prima prijsvorming gezien richting de feestdagen en Moederdagen waarbij er een mooi assortiment op de klok stond.

Bij de snijbloemen vinden de pioenen ook nog steeds gretig aftrek op de klok. De aanvoer in week 21 en 22 lag aanzienlijk lager dan vorig jaar. De middenprijs kwam uit op hetzelfde niveau als vorig jaar in die weken. Door het niet zo warme weer van afgelopen weken, laten veel buitenbloemen én producten uit de kas, helaas nog even op zich wachten. Ook horen en zien we dat een aantal buitenkwekers last hebben van het natte weer waardoor de kwaliteit wat minder is. Mede omdat de aanvoer niet zo hoog was afgelopen weken, lagen vraag en aanbod toch nog redelijk in balans wat resulteerde in soms nog best redelijke tot goede prijzen.

Lees de volledige column

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel