Alom tevredenheid over Plantarium|Groen-Direkt

Alom tevredenheid over Plantarium|Groen-Direkt

De najaarseditie van Plantarium|Groen-Direkt is zeer succesvol geweest. De positieve handelsstemming, tevreden exposanten en vele duizenden bezoekers maakten dat deze derde editie als geslaagd de boeken in gaat, zo laat de organisatie weten.

De volledig gevulde beursvloer was beide dagen ook goed gevuld met bezoek. Teun van Geest van Vreugdenhil Bulbs & Plants heeft zijn eerste deelname aan de beurs als zeer positief ervaren. “Het is eigenlijk boven verwachting hoe het is verlopen. Ik heb veel nieuwe contacten opgedaan en oude contacten vernieuwd. De locatie van de stand en de organisatie was top en de complimentenmakers op de tweede dag vond ik erg leuk.” Jantine van der Kwaak van Jac. Niekerk B.V. is ook zeer enthousiast. “Deze beurs is een ideale beurs om je huidige klanten te spreken, maar ook om nieuwe contacten op te doen. We hebben veel bezoekers uit Nederland, België en Engeland gesproken en zijn zeer tevreden over de goede verzorging op de beurs”.
Ook beursmanager Marjolein Wieckardt kijkt terug op een mooie editie. “Direct op de eerste beursdag hing er een positieve vibe en die is de hele beurs gebleven. Zowel exposanten als bezoekers spreken van een succesvolle editie. Dat iedereen zo positief gestemd is zien we terug in het aantal boekingen voor volgend jaar. De kop- en hoekstands voor de najaarseditie 2025 zijn al bijna uitverkocht.”

Green Retail Awards
Op een beurs waar alles draait om tuinplanten was er ook volop aandacht voor nieuwigheden. Op de eerste beursdag zijn de Green Retail Awards winnaars in de categorieën Beste Nieuwigheid en Beste Marktinnovatie bekend gemaakt. De Awards gingen respectievelijk naar Agastache 'Agapk' (BEELICIOUS PINK)  ingezonden door Vitroflora Grupa en Naturosa ingezonden door Meer Plant BV. Voor de Award in de categorie Bezoekersfavoriet konden de bezoekers met groene ballen hun stem uitbrengen. Bij het sluiten van de beurs bleek dat Catharanthus roseus Soirée Light Pink Dark Eye ingezonden door MNP / Suntory overduidelijk de favoriete plant van de bezoekers van de beurs was.

Green Future Hub
In de Green Future Hub werd aandacht besteed aan Aantoonbaar duurzaam produceren. Op beide dagen was er een ronde tafel discussie met specialisten van adviesorganisatie GTC+, branche-organisaties Anthos, LTO en Intratuin Nederland, certificeringsinstantie MPS en Griffioen Wassenaar. Onderwerp van gesprek was CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive, een richtlijn voor bedrijven om te rapporteren over hun impact op de mens en op het klimaat) en of certificering voldoende is om hieraan te voldoen. Algehele conclusie was dat er zeker al wel stappen zijn gezet en dat de CSRD voor bedrijven ook kansen biedt. Voor de brancheorganisaties ligt er nog wel een stevige uitdaging om het bewustzijn aan te jagen en alle kwekers hierin mee te krijgen.

Bekijk hier een impressie van de beurs:

 

Bron:

Deel artikel