Kwaliteit gietwater uit effluent prima te borgen

Kwaliteit gietwater uit effluent prima te borgen

De kwaliteit van gietwater geproduceerd uit effluent is prima te borgen. Door goed te monitoren, kan de kwaliteit gegarandeerd worden. Zo worden risico’s voor onder andere gewas en volksgezondheid voorkomen. Dat en meer blijkt uit het project ’Borging van effluent RWZI voor de glastuinbouw’, een onderzoek dat mede gefinancierd werd door Kennis in Je Kas en onlangs is afgerond.

Gebruik van effluentwater, afvalwater van een rioolzuiveringsinstallatie, is een belangrijke optie voor de gietwatervoorziening van de glastuinbouw. De beschikbaarheid van goed gietwater staat onder druk. Daarom zoeken we binnen het innovatieprogramma Glastuinbouw Waterproof naar oplossingsrichtingen om ook in de toekomst de beschikking te hebben over voldoende goed gietwater.

Eerder onderzoek door Delft Blue Water toonde aan dat je effluentwater geschikt kunt maken voor gebruik in de glastuinbouw. In het project ‘Borging van effluent RWZI voor de glastuinbouw’ is onderzocht hoe je de kwaliteit van het gietwater kunt borgen. Dit om risico’s voor gewas en volksgezondheid te voorkomen, maar ook problemen met afnemers en verzekeraars of het risico op negatieve publiciteit.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikel